Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πασχαλινό Τσουρέκι

  • Λοιπόν σήμερα θα κάνουμε τσουρέκι Πασχαλινό. Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να κανουμε.
  • Υλικα: 2 1/2 κιλά αλεύρι, 8 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους, 2 φλιτζάνια γάλα, 1 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. μαργαρίνη, 1 φλιτζάνι σπορέλαιο, 2 κ.γ αλάτι, 3 βανίλιες, Το χυμό και το ξύσμα
  • 8 γρ. μαχλέπι, 8 γρ. κακουλέ, Λίγο Αλεύρι
Εκτέλεση: Ανακάτεψε το νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά σκέπασέ τα και αστα στην άκρη για μια ώρα.

Σε μεγάλη λεκάνη ανακάτεψε το αλεύρι, τις βανίλες, το αλάτι, το μαχλέπι, τον κακουλέ, και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στο μίξερ χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού. Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με το λάδι.

Ζέστανε παράλληλα και το γάλα σε άλλο σκεύος. Πρόσθεσε στα στεγνά υλικά το χυλο με τη μαγιά, τα αυγά και το γάλα. Στη συνέχεια βάλε τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη.

Ζύμωσε στη λεκάνη καλά και πρόσθεσεκαι την υπόλοιπη μαργαρίνη. Συνέχισε το ζυμωμα. Σκέπασε την λεκάνη με ένα πανί και άφησε σε ζεστό μος να φουσκώσει για 2 ώρες.

Πιάσε και πάλι τη ζύμη και ξαναζύμωσε. 'Αφησε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη. Πλέξε τα τσουρέκια σου σε ό, τι σχέδιο θέλεις και άφησε πάι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία).

Άλειψε με τους κρόκους αυγών που έχεις κρατήσει, αφού τους χτυπήσεις με λίγο χλυαρό νερό. Πασπάλισε με τα αμύγδαλα. Ψήσε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!

Καλή επιτυχία και Καλή Ανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate Us

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Χρήσιμες Πληροφορίες

Comments

Contact Us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *