Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα παραδοσιακή και νόστιμη

Μαγειρίτσα! Σε ποιόν δεν αρέσει μια καλομαγειρεμένη, νόστιμη, αχνιστή μαγειρίτσα γυρίζοντας το βράδυ της Ανάστασης από την εκκλησία; Ας φτιάξουμε λοιπόν μια νόστιμη μαγειρίτσα κι αν δεν είμαστε εμείς "φαν", σίγουρα κάποιοι στο σπίτι θα την ευχαριστηθούν και θα θαυμάσουν την
μαγειρική ικανότητά μας.

Υλικά: 1 συκωταριά, 2-3 έντερα (προαιρετικά), 1 φλιτζάνι λάδι, 2 μαρούλια ψιλοκομμένα (όχι τα σγουρά), 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 αυγά, 2 μεγάλα λεμόνια και 1 ματσάκι Άνηθο.

Εκτέλεση:  Πλύνε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και βάλτα σε μια λεκάνη. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράσε νερό και ρίξε για λίγα λεπτά τα έντερα και τη συκωταριά να τα ζεματίσεις. Μετά κόψε τα σε μικρά κομματάκια πλύνε τα και βάλε τα στην άκρη.

Τσιγάρισε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και συνέχισε με τα κομμάτια της συκωταριάς, τα μαρούλια και τον άνηθο. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και σκέπασε τη κατσαρόλα, αφού προσθέσεις τα 4 ποτήρια νερό και το λάδι. Άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Δεκαπέντε λεπτά πριν σβήσεις τη φωτιά ρίξε μέσα το ρύζι. Όταν το μείγμα σου "δέσει" δοκίμασε το ρύζι και σβήσε τη φωτιά. Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι σε ένα μπολ, κι ύστερα πάρε λίγο, λίγο από το ζωμό της σούπας και πρόσθεσέ τον πολύ σιγά στο αβγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά. Κάνε το ίδιο 2-3 φορές. Άδειασε το αβγολέμονο από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate Us

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Χρήσιμες Πληροφορίες

Comments

Contact Us

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *